Ock

Okulumuzun öğretmenleri ile birlikte Silopi Gençlik Hizmetleri Ve Kapalı Spor Salonu'nda basketbol maçı etkinliği düzenledik. Etkinlikte stres ve enerjilerini atan öğretmenlerimiz ile güzel bir maç yaptık. Diğer öğretmenlerimiz ise tribünden desteklerini esirgemedi. Maçın sonucunda galip olan taraf ise tabiki dostluk, birlik ve beraberlik oldu.

Ock

Fen Bilimleri öğretmenlerimizden Serpil DELİ, 6. sınıf öğrencilerimizle birlikte çeşitli maddelerin yoğunluklarını hassas tartı ile ölçtüler. İlk kez hassas tartı ile tartışan öğrencilerimiz yaptıkları deneyden oldukça memnun kaldılar. Serpil öğretmenimize çok teşekkür ederiz.

Ara

Diyarbakır İHH şubesi tarafından 8. sınıf öğrencilerimize kitap seti yardımı yapıldı. Yardım için başvuruda bulunan okulumuz Matematik öğretmenlerimizden Erhan ÖZEKİNCİ'ye ve öğrencilerimizin eğitim kalitesine katkı sağlamak amacıyla yaptıkları yardımdan dolayı İHH Diyarbakır şubesine çok teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz koridorlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz İhsan İBiŞ ve öğerencilerinin daha önceden sınıfta büyük emekler vererek hazırladıkları Kabe maketleri sergilendi ve katılımcıların beğenisine sunuldu. Sergimiz öğretmen ve öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanadı. Sergimize katılan değerli Verimli Jandarma Karakolu personelleri de olumlu dönütler yaparak sergi çalışmamızdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Ara

Okulumuz öğretmenlerinden Fatma Çarçaroğlu, sınıf öğretmenliği yaptığı 5/A sınıfında film etkinliği düzenlendi. Film etkinliğinin yanında daha önce hazırlamış olduğu mısırları ikram eden Fatma öğretmenimiz, çocukların böyle farklı etkinliklere ihtiyacı olduğunu ve bu tür etkinliklerin onları motive ettiğini belirtti. Fatma öğretmenimize bu ince düşüncesinden dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Her ay düzenli olarak belirlediğimiz temiz sınıf uygulaması kapsamında bu ay ki en temiz sınıfımız belli oldu. Aralık ayı boyunca yapılan kontroller sonucunda okulumuzun en temiz sınıfı 6/A sınıfı oldu. 6/A sınıfı öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

5. sınıfları ondalık gösterimleri hem gösterdi hem de okunuşunu yazdılar. Matematik dersimizde Fatma öğretmenimizle birlikte ondalık gösterim etkinliği yaptık.

Ara

Münazara yarışmamızı kazanan 8/B sınıfı öğrencilerimiz Türkçe öğretmenimiz Leyla KIYAK tarafından ödüllendirildi. Kazanan 8/B sınıfımızı tebrik ederiz.

Ara

Okulumuzda ''Her Öğrenci Bir Değerdir'' Adlı Çalışma Yaptık. Fatma öğretmenimiz değerler eğitimini kişiselleştirmek ve davranışlara aşılamak adına milli ve manevi değerlerimizden bahsettikten sonra her öğrenciyi bir değerle özdeşleştirdi. Bu güzel etkinlikten dolayı Fatma öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ara

7. sınıf öğrencilerimiz matematik dersinde doğal sayıların bölenlerini ekip iş birliği ile öğrendi. Büşra Öğretmenimiz konuyu anlattıktan sonra güzel bir etkinlik ve peşinden bir halay ile süsledi. Matematik dersinin daha eğlenceli bir hal alması öğrencilerimizin gözündeki matematik korkusunu kırmaya yönelik büyük bir adım oldu.

Ara

Matematik öğretmenlerimizden Büşra TUTAR, öğrencilerimize matematik sevgisini aşılamak adına dersi etkinliklerle süsledi. Bölünebilme kurallarını işledikten sonra balon etkinliği yapan Büşra öğretmenimiz öğrencilerle heyecan ve eğlence dolu vakit geçirdiler.

Ara

Okulumuzda yerli malı haftası büyük bir sevinçle karşılandı. 18-22 Kasım arası yapılan yerli malı etkinliklerimizde Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle güzel zamanlar geçirdik. Ayrıca etkinliğimize katılan Verimli Jandarma Komutanlığı'na çok teşekkür ederiz.

Ara

Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Sezai Yıldız, 6 sınıf öğrencilerimize yer Şekillerini toprak üzeri çizimlerle gösterdi. Etkinlikten keyif alan öğrencilerimiz ve Sezai hocamıza başarılar dileriz.

Ara

Okulumuz Matematik öğretmenlerinden Fatma ÇARÇAROĞLU 6. sınıf öğrencilerimizle birlikte kesirlerle işlemler konusunu poster etkinliği ile süslediler. Posterlerin hazırlanmasından sonra sınıf panolarında sergilediler. Bu sayede bilginin kalıcılığını daha da sağlamlaştırdılar. Fatma ve öğretmenimiz ve öğrencilerimize başarılarının devamını dileriz.

Ara

Kendi Kalemliklerimizi Kendimiz Yaptık. Okulumuz öğretmenlerinden Fatma ÇARÇAROĞLU 7. sınıf teknoloji ve tasarım dersinde öğrencilerimizle birlikte el becerileri ve hayal güçlerini geliştirmek amacıyla farklı modellerde kalemlikler tasarladırlar. Bu güzel ve renkli tasarımlarından dolayı Fatma öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.